BOGÉP
Ipari és Kereskedelmi Kft

7150 Bonyhád
Perczel u. 133.

telefon: + 36 74/550-560
fax:       + 36 74/550-569

e-mail: info@bogep.hu

CÉGADATOK:

Jogelőd: Bonyhádi Mg-i
Gépgyártó Vállalat
alapítva: 1986

adószám:
11280653-2-17

cégjegyzék sz.:
17 09-001579

törzstőke: 47.920 e Ft

foglalkoztatottak: 25 Fő

HÍREK

Az Év Vállalkozója

Átadták a megyei Príma-díjakat és az Év vállalkozója díjakat pénteken Szekszárdon. A gazdasági élet, a művészet, az oktatás és az orvostudomány terén tevékenykedőket tüntettek ki.

Vállalkozók, cégvezetők, továbbá az oktatás, az orvostudomány, a képző- és a zeneművészet terén tevékenykedők vehették át pénteken a megyei Príma-díjakat és az Év vállalkozója díjakat Szekszárdon. Az országos elismerést, a Prima Primissima Díjat 2003-ban alapította Demján Sándor, a VOSZ – korábban Vállalkozók Országos Szövetsége, ma Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége – támogatásával. Ezt követően több megyében, így Tolnában is alapított a VOSZ megyei díjakat.

Az Illyés Gyula egyetemi kar aulájában megtartott, immár hetedik ilyen rendezvényen megjelent dr. Pálos Miklós a megyei önkormányzat alelnöke, Ács Rezső szekszárdi alpolgármester, valamint a legnagyobb támogató, a paksi atomerőmű kommunikációs igazgatója Mittler István és a humán igazgató Bognár Péter. Köszöntőt Fajszi Lajos megyei VOSZ-elnök, dr. Lovassy Tamás a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának főtitkára, és László-Varga Zsuzsanna a megyei kormányhivatal főigazgatója mondott.

Az Év vállalkozója díjban hárman részesültek. Farkas Márta szekszárdi egyéni vállalkozó a Sholl lábbelik forgalmazásával foglalkozik 1996 óta. Kiváló szakmai felkészültséggel rendelkezik a gyógyászati segédeszközök terén. Futár Rajmund 1986 óta vezet acélmegmunkálással foglalkozó céget. A bonyhádi BOGÉP Kft. szelektív hulladékgyűjtőket szállít európai reptereknek és fém utcabútorokat közterületekre, strandokra. Szigeti István a dombóvári DOMBÓ-BAU Kft. ügyvezetője. A vendéglátós diplomával is rendelkező szakember több mint harminc évet dolgozott a gunarasi fürdőnél. Taszáron az ő cége látta el élelemmel az amerikai katonákat 1995-96-ban. Ezért megkapta az Amerikáért érdemérmet.

Az idén az Erste Bank is csatlakozott a díjat felajánlókhoz. Tőlük Szabó Sándor szekszárdi építőipari cégvezető kapta meg a legjobb vállalkozónak járó elismerést. Cége, az Sz-Familia Kft. 1992 óta működik. Több településen ők építették ki a gázvezetékeket. Mostanában állattartó telepek és magtárak kivitelezését végzik.

Príma-díjat négyen vehettek át. Gáti Mariann faddi képzőművész 25 éve alkot. Létrehozta a Mítosz Galériát és a Meseházat, gyakran fogad külföldi turistacsoportokat. Őt is meghívták már külföldre. Hatvan hazai kiállításán kívül volt már kettő az USA-ban is. Dr. Katz Sándor 1973 óta tanít matematikát. Lelkiismeretes felkészítésének köszönhetően több mint hatvanszor végeztek diákjai a legjobb tíz között, az országos tantárgyi versenyeken.

Dr. Szabó Péter 25 éve háziorvos Várdombon és Alsónánán. Szívesen szolgálja ezeket az embereket. Ismeri a családokat, több generációt gyógyít. Lányi Péter szekszárdi zongoraművész, zenetanár a város közismert személyisége. Nyert már országos zongoraversenyt is. Az ő szerzeménye többek között a megyeszignál és a Príma-díjátadó szignálja. Mivel külföldön tartózkodik, lánya vette át a díjat.