BOGÉP
Ipari és Kereskedelmi Kft

7150 Bonyhád
Perczel u. 133.

telefon: + 36 74/550-560
fax:       + 36 74/550-569

e-mail: info@bogep.hu

CÉGADATOK:

Jogelőd: Bonyhádi Mg-i
Gépgyártó Vállalat
alapítva: 1986

adószám:
11280653-2-17

cégjegyzék sz.:
17 09-001579

törzstőke: 47.920 e Ft

foglalkoztatottak: 25 Fő

HÍREK

A BOGÉP Kft sikeresen zárta az Utcai illemhelyek továbbfejlesztése a Bogép Kft.-nél elnevezésű projektjét.

A „Vállalati innováció támogatása” (GOP-1.3.1-09/A-2010) pályázat keretében elnyert támogatásnak köszönhetően a BOGÉP Kft sikeres termékfejlesztést hajtott végre. A 34,1 millió forintos összköltségű projekt keretében automatikus működésű, tartós kivitelű utcai illemhelyek három prototípusát fejlesztette ki a cég. A kifejlesztett termékek teljesen automatikus működésűek, távfelügyelet alatt működtethetőek (Interneten keresztül), a távfelügyelettel kapott információk alapján, illetve ütemezett rendszeres karbantartás mellett üzembiztosak, nem sérülékenyek, eleget tesznek minden biztonsági követelménynek. A termék kiállításon történő bemutatása meghozta a várt sikert, számos önkormányzat és szervezet érdeklődik az esetleges megvásárlásról. Az innovatív termék magas hozzáadott-értéket képvisel, és exportképes.

A pályázati elképzelést egy megalapozó piackutatás készítette elő; ennek során körvonalazódott egy lehetséges termékspecifikáció, így egy ígéretesnek tűnő, várhatóan dinamikusan fejlődő piacot céloztunk meg a termékkel Az összetett műszaki megoldások alkalmazása jelentős mértékben hozzájárultak a termék sikerességéhez. Bár a pályázat konkrét termékfejlesztést célzott, annak keretében sor került néhány kisebb eszköz beszerzésére is, melyek a prototípusok gyártásához (és majdan a sorozatgyártáshoz is) szükségesek: szegecselő, sarokcsiszoló/polírozó, egyenes csiszoló, flex. Az elkészült három prototípus (három különféle termékjellemzőkkel rendelkező illemhelytípus) a tervezett módon elkészült és működik.
A kiemelhető termékelőnyök: kisebb helyigény, növekvő higiénia, mozgáskorlátozottak is használhatják, biztonságos üzemeltetés. A korszerű, automatikus működés miatt köztéri megoldásként várhatóan komoly érdeklődésre tart számot. További fontos jellemzők: megbízható működés távfelügyelettel, gazdaságosság és esztétikus kialakítás. A termék fontosabb műszaki feltételei: víz és csatornarendszert feltételez, automatikus működésű nyilvános WC, rozsdamentes acélból készül, könnyű a tisztántarthatóságot megoldani, ügyféltértől elkülönített szervizterű, higiénikus és egyszerű működtetésű, vezérelt az ajtónyitás, világítás, fűtés, szellőzés, „vandál biztos”, mozgássérültek is könnyen kezelhetőnek fogják találni.

A projekt a GOP 1.3.1-09/A pályázati konstrukción nyert támogatás felhasználásával valósult meg. A támogatási konstrukciókról bővebben a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség oldalán olvashat.